הוצאת רישיון נשק

הוצאת רישיון נשק בישראל טומנת בחובה הליך מורכב כאשר מהסיבות הברורות לא כל אחד יכול לצלוח אותו. יחד עם זאת, מכיוון שהמצב הביטחוני במדינה הוא בעייתי רבים בוחרים לעבור את ההליך למרות הכול, בכדי ליהנות מתחושת ביטחון מקסימלית.
על פי נתונים כיום כ-200,000 ישראלים מחזיקים ברישיון נשק עליהם נמנים: אנשים פרטיים, חברות אבטחה, משרדי ממשלה, מפעלים ועוד..
חשוב לציין, כי החוק בישראל אינו מאפשר לכל אחד לשאת נשק, ובכדי להוציא רישיון יש לבדוק בשלב הראשון אם המועמד בכלל עומד בתנאי החוק.

בכדי לקבל רישיון לנשק יש צורך לעמוד בתנאים הבאים:

המועמד חייב להיות אזרח ישראל או תושב ישראל למשך תקופת זמן של לפחות 3 שנים.
על המועמד להיות כשיר מבחינה בריאותית ומבחינת המשטרה.
מעבר לכך, יש לעמוד לפחות בקריטריון אחד מתוך הרשימה הבאה: שירות סדיר או עבר בטחוני בכוחות הבטחון, עליו לגור או לעבוד בישוב הנחשב כבעל זכאות ע"י המשטר, עובד בגוף הצלה מכור, בעל המלצה ממשטרת ישראל או חקלאי אשר קיבל בהכרה מתאימה.

בכדי להוציא רישיון לנשק יש צורך להגיש בקשה ייעודית לאגף לרישוי של כלי ירייה במשרד לביטחון פנים. לאחר שהבקשה להוצאת רישיון נשק מגיעה ליעדה, פקיד רישוי אמור לבחון אותה על מנת לוודא שהמועמד אכן עומד בקריטריונים השונים.
חשוב לציין שבכדי לקבל רישיון יש צורך גם לעבור הכשרה מתאימה במטווח המורשה עבור המטרה.
גם אם וכאשר ניתן רישיון, זה רק לתקופה של 3 שנים – לאחר סיום התקופה יש להגיש בקשה לחידוש הרישיון.

מעבר מהיר אל...

כמה זמן לוקח להוציא רישיון נשק?

כמה זמן לוקח להוציא רישיון נשק? לתשובה לשאלה הזאת, יכולה להיות השפעה על שאלה מהותית לא פחות, האם לעשות את הצעד הזה ולפעול על מנת להוציא רישיון?
אז ניתן להקדים ולומר שבניגוד למה שמקובל לא חשוב לא תמיד מדובר בהליך ארוך במיוחד.
בשלב הראשון, יש צורך למלא את הבקשה ולשלוח אותה בצירוף של כל המסמכים המלווים.
על פי הדין לאגף כלי ירייה אתם אמורים לקבל תשובה בתוך 45 ימי עסקים לכל היותר מיום הגשת הבקשה – כמובן, אם הבקשה מוגשת בצורה המבוקשת וכוללת את כל המסמכים הנדרשים.

יש לקחת בחשבון שהתהליך לא מסתיים ויש להתקדם לשלב הבא.
בשלב זה, אתם אמורים להגיע להכשרה במטווח ירי מורשה – ההכשרה במטווח המורשה הינה קצרה יחסית ולוקחת כ-4 שעות לכל היותר.
לאחר שתשלימו את ההכשרה ותעברו אותה בהצלחה תצטרכו להמתין למשך תקופה של עד 90 יום לכל היותר, עד לקבלה של רישיון הנשק המגנטי בדואר.

כמובן, שפרק הזמן שיחלוף מההחלטה על הוצאת רישיון הנשק ועד לקבלתו, תלוי במידה רבה גם במגיש הבקשה.
ראשית כל, חשוב שהוא ידאג למלא את טופס הגשת רישיון נשק הבקשה בצורה יסודית ומעמיקה וכמובן, ידאג לצרף את כל המסמכים הנדרשים לבקשה – במידה ולא תקפידו על כך, דבר זה עלול לעקב את כל הליך קבלת הרישיון.
ככל שתבצעו כל אחד מהשלבים בדרך לקבל רישיון הנשק בצורה המהירה ביותר, כך גם תקבלו את הרישיון מהר יותר..

הוצאת רישיון נשק בקלות

איך מוציאים רישיון נשק?

בכדי להוציא רישיון נשק, בשלב הראשון חשוב כאמור לוודא שאתם עומדים בקריטריונים הנדרשים עבור הוצאת רישיון נשק בישראל – תושבי או אזרחי ישראל, בגילאים המתאימים, בעלי בריאות תקינה ע"פ התנאים של משרד הבריאות. ברשת האינטרנט ניתן למצוא מחשבונים ייעודיים אשר מאפשרים לבדוק האם אתם אכן עומדים באותם הקריטריונים והאם אתם אכן יכולים לקבל רישיון נשק. לאחר מכן תוכלו להתקדם לשלב הבא אשר יצריך ממכם למלא ולשלוח את הבקשה לרישיון נשק. בשלב הבא, יש להיכנס לאתר של המשרד לביטחון פנים ולמלא טופס ייעודי המהווה את הבקשה לרישיון כלי ירייה פרטי. יש להקפיד למלא בטופס את כל הפרטים הנדרשים ולעשות זאת באופן מדויק. יש לקחת בחשבון, שבטופס תתבקשו גם למלא את הסיבה בגינה אתם מגישים בקשה לרישיון נשק ובנוסף, גם מהו סוג הנשק בו אתם מעוניינים. יש לצרף לבקשה מסמכים שונים כמו: צילום תעודת זהות, הצהרת בריאות ועוד..

איך מקבלים רישיון נשק?

איך מקבלים רישיון נשק? ובכן, לאחר שהגשתם את הבקשה באתר וצירפתם כמובן, את כל המסמכים הנלווים הנדרשים. הרשות המוסמכת במשרד לביטחון פנים עוברת על הבקשה ואם מגיש הבקשה עומד בכל הקריטריונים הנדרשים עבור המטרה, הוא יוזמן לריאיון בלשכת הרישוי. מי שעובר בהצלחה את הריאיון מקבל אישור מותנה, באמצעותו ניתן לקנות כלי ירייה גם תחמושת. בשלב שלאחר מכן, יש צורך לשלם את אגרת רישיון הנשק – אשר כאמור נכון להיום עומדת על סכום של 62 ₪. לאחר מכן, יש לגשת למטווח מורשה ולעבור הכשרה ייעודית ולאחר שמשלימים את השלבים אשר צוינו, כל שנותר לעשות זה להמתין בסבלנות עד לקבלת רישיון הנשק המגנטי בדואר – ההמתנה יכולה לקחת עד לכ-90 יום לכל היותר. יש לקחת בחשבון שהרישיון לנשק ניתן לתקופת זמן מוגבלת ויש להקפיד ולחדש אותו לפני סיום התקופה.

איך עושים רישיון נשק?

איך עושים רישיון נשק? ובכן, מדובר בהליך בן מספר שלבים בשלב הראשון אמורים להגיש את הבקשה לאגף לרישוי כלי ירייה אשר נמצא במשרד לביטחון הפנים. בשלב הבא פקידי רישוי אמורים לבחון את הבקשה ולוודא אם אתם אכן עומדים בקריטריונים המבוקשים – ההחלטה אמורה להתקבל בשיתוף עם גורמים שונים במשטרה ובמשרד הבריאות, אשר גם הם אמורים לתת אישור מטעמם. במידה ונמצאתם ככאלו אשר עומדים בכל הקריטריונים הנדרשים וכמובן, גם דאגתם להגיש את הבקשה בצורה הנדרשת. אתם עתידים לקבל זימון לעבור ריאיון בלשכת הרישוי. במידה ותעברו את הריאיון בהצלחה אתם עתידים לקבל בשלב הבא "רישיון מותנה". לאחר מכן, תתבקשו לשלם אגרה ובשלב הבא, לגשת למטווח מורשה עם האישור על תשלום האגרה. לאחר סיום ההכשרה ולמעשה, השלמת כל השלבים, אתם עתידים לקבל את הרישיון המגנטי בדואר. כאמור, הרישיון תקף לתקופה של 3 שנים בלבד ולאחר מכן, יש צורך לחדש אותו.

כמה עולה להוציא רישיון נשק?

התשובה לשאלה כמה עולה להוציא רישיון לנשק, תלויה אם הרישיון מיועד לאדם פרטי או שמדובר ברישיון מיוחד לחברת שמירה.
אגרת רישיון נשק לאדם פרטי כרוכה היום בעלות של 62 ₪ עבור כל כלי ירייה עבור שנה או עבור חלק ממנה.
לעומת זאת, אם מדובר באגרת רישיון מיוחד עבור חברת שמירה, מחיר האגרה כבר עומד על 179 ₪ עבור שנה או לחלק ממנה.

מי שנדרש לעשות קורס ירי מעשי, אשר נועד למעשה לספק עקרונות בסיסיים לגבי שימוש באקדח ולהכשיר את המועמד להשתמש בו – עתיד להיפרד מסכום אשר יכול לנוע בין 3500 ₪ ולהגיע גם עד 5000 ₪.
מחיר השכרת נשק עבור שימוש בו בעת אימון במטווח יש לשלם סכום כסף אשר ינוע בין 20 ל-50 ₪ – המחיר יכול להשתנות בין מטווח אחד לאחר בהתאם לשיקולים שונים.

כאמור, הוצאת רישיון נשק במידה והיא מצריכה רק את תשלום האגרה כרוכה בעלות כספית יחסית קטנה. יחד עם זאת, אחרי שתקבלו את הרישיון סביר להניח שתרצו גם לקנות נשק – וצעד זה כבר כרוך בעלות כספית גבוהה יותר.
בחירת אקדח אמורה להתבסס על פרמטרים שונים – כאשר, המטרה היא לבחור בכלי נשק אשר יתאים לכם בצורה האופטימאלית. מבחינת המחירים מדובר בטווח יחסית רחב אשר יכול להתחיל בסביבות 1000 ₪ ולהגיע גם לסכום של כ-5000 ₪ ואף יותר מכך (בהתאם לסוג האקדח אותו אתם מעוניינים לרכוש).

רישיון לנשק מחיר

רישיון לנשק מחיר, מושפע כאמור מהשאלה אם מדובר ברישיון לאדם פרטי – כאשר במקרה שכזה, גם אם אתם עושים רישיון לנשק בפעם הראשונה ובין אם אתם מחדשים את הרישיון, תדרשו לשלם אגרה. אגרת רישיון לנשק כרוכה בעלות של 62 ₪ לשנה מלאה או לחודש ממנה. לעומת זאת, אם מדובר באגרת רישיון מיוחד עבור חברת שמירה, התעריף של האגרה עומד כיום על תעריף של 179 ₪ עבור שנה שלמה או עבור חלק ממנה. המחיר של אגרת רישיון לנשק הינו קבוע, הוא נקבע על ידי האגף לרישוי כלי יריה מטעם משרד הפנים. המחיר מתבסס על התקנות של כלי הירייה. חשוב להיות מודעים לעובדה כי הן חידוש הרישיון והן תשלום האגרה, אמורים להיות באחריות של בעל הרישיון – ועליו לדאוג ולחדש את הרישיון לפני שתוקפו של הרישיון יפוג. המשרד לביטחון פנים מקפיד לשלוח תזכור לחידוש הרישיון, כ-3 חודשים לפני שתוקף הרישיון אמור להסתיים.

אגרת רישיון נשק מחיר

אגרת רישיון נשק מחיר נקבעת על ידי האגף לרישוי כלי יריה של משרד הפנים.
המחיר עומד כיום על 62 שח עבור שנה שלמה או עבור חלק ממנה והמחיר מתבסס על תקנות כלי הירייה משנת 2005.
גובה התעריף של אגרת רישיון לנשק יכול להשתנות בעקבות שינויים שונים במדדי המחירים לצרכן ולכן, חשוב להתעדכן בתעריף.
ניתן לשלם את האגרה בצורה מקוונת או להגיע לסניף הדואר עם שובר תשלום – שזאת הדרך שיכולה להיות עדיפה עבור מי שמעוניין לשלם את האגרה במזומן.

כמובן, שמחיר האגרה הוא מחיר סמלי וההוצאות הכספיות המשמעותיות יותר, הן בקורס ירי מעשי – אשר עלות הקורס יכולה להגיע גם למחיר של 5000 ₪. וכמובן, מי שמבקש לקנות נשק ותחמושת אמור לקחת בחשבון שהוצאה כספית זאת תתחיל ב-1000 ₪ לכל הפחות ויכולה גם היא להגיע לסכום של כ-5000 ₪.
לכן, מי שמבקש לדעת בצורה מפורטת ומדויקת מהו סכום הכסף אותו הוא אמר להוציא, צריך לקחת בחשבון את כל הפרמטרים אשר מהווים חלק מאותו התהליך.

כמה עולה רישיון נשק?

כמה עולה רישיון לנשק? היא שאלה אשר עולה בלא מעט מקרים והתשובה היא שמדובר בסכום סמלי. בכדי להוציא רישיון לנשק עבור אדם פרטי, יש להוציא רק 62 ₪ שזה סכום האגרה – התשלום תקף למשך שנה או חלק ממנה. את התשלום ניתן לבצע באופן מקוון, מי שמעוניין לשלם את האגרה במזומן יוכל פשוט לגשת עם שובר תשלום לסניף של הדואר ולהסדיר את התשלום בצורה כזאת. מחיר האגרה הינו קבוע והוא נקבע על ידי האגף לרישוי כלי הירייה של משרד הפנים. יש לקחת בחשבון כי המחיר אמור להתבסס על תקנות כלי הירייה. את האגרה מחויב לשלם גם מי שרוצה להוציא רישיון נשק בפעם הראשונה וגם מי שמבקש לחדש את הרישיון שברשותו – יש להקפיד ולחדש את הרישיון לפני שתוקפו יפוג. את התשלום של האגרה ניתן לעשות דרך האתר של האגף לרישוי כלי יריה או שיש להגיע עם שובר תשלום לבנק הדואר.