בקשה להוצאת רישיון נשק
עמוד בית » בקשה להוצאת רישיון נשק
בקשה להוצאת רישיון נשק מאז ומתמיד ארץ ישראל התמודדה עם התקפות כנגדה, איומים ופיגועי טרור. עקב כך רוצים אזרחים רבים להשתמש בזכות לשאת נשק על מנת להגן על עצמם ועל אזרחים נוספים. במדינת ישראל, לפי החוק, יש להוציא רישיון על מנת לשאת נשק באופן חוקי. הביקוש להוצאת רישיון נשק בישראל היה יחסית גבוה מאז ומתמיד, ובשנים האחרונות הביקוש להוצאת רישיון נשק נעשה נפוץ אפילו יותר. במאמר זה נדבר על מה הדרישות להוצאת רישיון נשק.
בדרך כלל, עם כל גל טרור עולה כמות הבקשות להוצאת רישיון נשק. למרות זאת, זהו למעשה לא המוצא הראשון של רוב האזרחים. ישנם אנשים שמפחיתים ביציאות מהבית בתקופות בהן יש תחושה גדולה יותר של סכנה או דיווחים מסוימים המתריעים מפני פיגועים. על כל מקרה יש מגוון רב של פתרונות שאזרחים נוקטים בהם על מנת להיזהר מפיגועים, מפריצות, ומהתקלויות נוספות העשויות לאיים על חייהם או על חיי הסובבים אותם. אז מה עושים אלו שכן מעוניינים לשאת נשק?
על אף שלאזרח בגיר ניתנת האפשרות לשאת נשק באופן חוקי, הדרך להוצאת רישיון נשק עשויה להיות לא הכי פשוטה לפעמים. על מנת להוציא רישיון נשק ולשאת נשק באופן חוקי, ישנם מגוון טפסים, הליכים, אישורים ומבחנים שצריך לעבור. אז מה הם הקריטריונים לנשיאת נשק באופן חוקי? אילו טפסים צריך להגיש? ומה המבחנים שצריך לעבור בהצלחה כדי לקבל את הרישיון לנשיאת נשק? על כל השאלות הללו נענה לכם במאמר הזה.
רישיון נשק קריטריונים
כשמדובר ברישיון נשק, קריטריונים רבים משפיעים על התהליך, על הזכות והיכולת לשאת נשק באופן חוקי. באופן עקרוני, על מנת לשאת נשק חובה להיות רשומים במשרד הפנים בתור אזרחים או תושבי ישראל. בנוסף קיים תנאי של שהייה בישראל במשך שלוש השנים האחרונות לפחות באופן רציף. מעבר לכך חייב מבקש הבקשה לשלוט בשפה העברית באופן מספיק בסיסי על מנת שיוכל לעבור תשאול במקרה הצורך, להבין את הוראות נשיאת הנשק, ולנהל את הרישום שלו כפי שנדרש.
הגיל המינימלי להוצאת רישיון נשק עבור אזרח ישראלי או תושב קבע הוא גיל 18, וזאת בתנאי שסיים שירות סדיר על פי ההגדרה בחוק. אזרח ישראלי או תושב קבע אשר שירת שירות לאומי או אזרחי במדינת ישראל של לפחות שנתיים יוכל להוציא רישיון בגיל 21. אזרח ישראל אשר לא סיים שירות צבאי או לאומי על פי החוק יוכל להוציא רישיון נשק רק בגיל 27 שנים, ותושב קבע שהוא אינו אזרח המדינה ולא שירת על פי חוק יוכל להוציא רישיון לנשק רק לאחר גיל 45 שנים.
על המבקש רישיון לנשיאת נשק להציג הצהרת בריאות אשר נחתמה גם על ידו וגם על ידי רופא, וזאת לאחר עיון קפדני בתיק הרפואי של מבקש הרישיון. בנוסף לזאת צריך מבקש הרישיון להתחייב לעדכן את המדינה באופן מיידי על כל שינוי במצבו הבריאותי, במקרה של שינוי כזה.
לאחר העמידה בקריטריונים האלו יצטרך המבקש לעבור הדרכה ומבחן ירי.
טופס בקשה להוצאת רישיון נשק
מהו טופס בקשה להוצאת רישיון נשק? ובכן, טופס בקשה להוצאת רישיון נשק הוא טופס אשר ניתן להגיש באופן ידני או באופן מכוון ללשכת הרישוי, והגשתו מותנית במילוי של מספר פרטים וצירופם של מספר טפסים נדרשים. בטופס בקשה להוצאת רישיון נשק פרטי, יצטרך המבקש למלא פרטי הזדהות על עצמו, באילו קריטריונים הוא עומד בקבלת רישיון הנשק, וגם מה מטרת הרישיון ולאיזה סוג נשק הוא מעוניין להוציא את הרישיון.
על אף שאפשר להדפיס את הטופס ולשלוח אותו בדואר או להגיש אותו באופן ידני, לרוב האנשים קל יותר לבצע את מילוי הטופס באופן מקוון באתר המשרד לביטחון הפנים. לאחר שמסיימים למלא את הבקשה ומצרפים את כל המסמכים המתאימים באתר, למשל הצהרת בריאות, או אישורים מתאימים לצורך של הכשרה מקוצרת, מתקבלת הודעה עם אישור על קבלת הבקשה והודעה נוספת עם קישור שמאפשר קביעה של ריאיון אישי עם בעל התפקיד הרלוונטי בלשכת הרישוי.
בקשה להוצאת רישיון נשק פרטי
כמו שכבר אמרנו, הליך הוצאת רישיון נשק אינו פשוט, ולכן בקשה להוצאת רישיון נשק פרטי בדרך כלל תוגש על ידי אלו שבאמת רציניים ורוצים בכך. אך מי יהיו בדרך כלל אלו המבקשים רישיון נשק פרטי? ובכן הרבה מבעלי התפקידים בכוחות הביטחון, לרבות צה"ל, יגישו בקשה להוצאת רישיון נשק פרטי. שוטרים ושוטרים לשעבר, יוצאי יחידות מיוחדות ולוחמים עם הכשרה של רובאי 07, קציני צה"ל בדרגת סגן ומעלה ונגדים מדרגת רס"ר ומעלה זכאים לרישיון נשק פרטי.
גם מי שיש בידיו מסמכים המעידים על כך שהוא מתגורר או עובד ביישוב שעל פי המשטרה יש לו זכאות, מורה דרך מוסמך, קצין ביטחון, או עובד כוחות ההצלה, יכולים להגיש בקשה להוצאת רישיון נשק פרטי. בנוסף, כמו בכל גל טרור, עולות כמות הבקשות להוצאת רישיון נשק פרטי. במקרים כאלו חובת האזרח לציין מה מטרת הוצאת הרישיון ולהציג אישורי כשירות פיזית ונפשית.
הגשת בקשה להוצאת רישיון נשק
על תהליך הגשת הבקשה להוצאת רישיון נשק באופן חוקי, ועל הליך הקבלה עצמו ניתן לקרוא באתר הממשלתי של המשרד לביטחון לאומי. באתר המשרד לביטחון לאומי תוכלו למצוא את הדרישות המדויקות להוצאת רישיון לנשיאת נשק, והוראות מפורטות על מילוי והגשה של הטופס. בנוסף קיים הסבר על אופן קביעת ראיון אישי בלשכת הרישוי, על תשלום האגרה, על רכישת הנשק וביצוע הכשרה במטווח, כל זאת כמובן רק לאחר מעבר מוצלח של הראיון האישי.
על פי הוראות משרד הרישוי, צריכה להיות מצוינת מטרה לרכישת הנשק. במשרד לביטחון לאומי ישנו מחשבון לבדיקת זכאות לרישיון שכל אחד יכול להשתמש בו, והוא יכול לעזור לכם למנוע כאב ראש מיותר. יכולות להיות מספר מטרות, בין אם מדובר בהגנה באופן אישי על הבית ובני המשפחה, על אזרחים במקרה של אירועי טרור, וגם למטרות של ירי ספורטיבי ואפילו ציד חוקי במקרים מסוימים. חשוב מאוד להקפיד לדייק בפרטים בכדי לקבל אישור.
תבחין רישיון נשק
אז מה זה בכלל תבחין רישיון נשק? ובכן, התבחין הוא סוג של קריטריון המעיד על זכאות לנשיאת נשק, בין אם מדובר בקריטריון רפואי או תלוי גיל, ובין אם מדובר בזכאות בשל תפקיד מסוים או על סמך מקום מגורים.
ישנם מספר תבחינים בריאותיים מבחינה פיזית ונפשית שיש לעמוד בהם, ועוד יותר תבחינים שניתן לעמוד בהם על סמך תפקיד. בואו נעבור על תבחיני רישיון נשק מסוימים. אם אתם מעוניינים בנשיאת נשק, בדקו אם אתם זכאים ומתאימים.
ובכן התבחינים הראשונים הם אכן תבחינים תלויי גיל. זכאות לנשק לאזרחים ותושבי קבע היא מגיל 18 במקרה של שירות צה"לי ובמקרה של שירות לאומי מגיל 21. אזרחי ישראל שלא שירתו את המדינה מבחינת החוק יוכלו להוציא רישיון לנשק רק מגיל 27 ומעלה, ותושבי קבע שאינם אזרחים ולא שירתו את המדינה רשאים להוציא רישיון נשק רק לאחר גיל 45. מעבר לכך, הצהרת בריאות חתומה על ידי רופא היא הכרחית עבור אלו המבקשים להוציא רישיון נשק.
הסיבה שתבחינים אלו קיימים היא על מנת לייצר סינון, בעצם, הם שם בשביל להגן על הציבור הרחב ועל אלו המבקשים להשתמש בנשק. מטרתם של התבחינים היא לברור מי כשיר מבחינה בריאותית פיזית ונפשית לשאת נשק, ולמי יש הצדקה לשאת אותו ויכול לעמוד באחריות שהנשק דורש, בנוסף להצלחה בעמידה בהכשרה ובמבחני הירי. הרי בסופו של יום, מדובר בנשק שיכול לקחת חיי אדם.
תבחינים כלי ירייה
אז אילו תבחינים יכולים להצדיק בעלות של כלי ירייה מפאת סוג המקצוע או רמת הסיכון?
ובכן, יש כמה נסיבות כאלו שמזכות את אלו שמתאימים אליהן באפשרות לשאת אקדח אחד ו-50 כדורים.
בין הנסיבות הקשורות לסיכון ישנם מי שגר או עובד בישוב שהוגדר זכאי לפי משטרת ישראל, מורה דרך מוסמך בעל רישיון, חקלאי פעיל שהוכר הצורך שלו בנשיאת כלי ירייה על ידי הקב"ט של המועצות האזוריות, מנכ"ל התאחדות האיכרים או מזכ"ל תנועת המושבים, מוביל חומרי נפץ, ומי שקיבל המלצה פרטנית של משטרת ישראל.
מי שזכאים לרישיון נשק מקורח תפקידם הם בוגרי שירות כוחות הביטחון, קצינים בדרגת סגן ומעלה, נגדים מדרגת רס"ר ומעלה, לוחמים מרובאי 07 ומעלה, מי ששירת או משרת במשטרת ישראל, קצינים המועסקים בגופים המוכרים על ידי המשטרה שהוכשרו על ידה, ואלו אשר עברו הכשרות ייחודיות של אבטחה במקומות כגון: שב"כ, מערכת הביטחון, ורשות שדות התעופה.
בדיקת זכאות לרישיון נשק
כפי שהזכרנו, בדיקת זכאות לרישיון נשק מורכבת מתבחינים שונים. מעבר לתבחינים הקשורים במקצוע והכשרה או ברמות סיכון מסוימות, ישנן סיבות נוספות בהן ניתן לקבל רישיון להחזיק נשק. הסיבה הפשוטה ביותר היא כמובן רישיון מתוקף עבודה כמדריך ירי, אך זו לא הסיבה הנוספת היחידה. למשל, יש כאלו המקבלים רישיון ציד. קבלת רישיון נשק ורישיון ציד מותנים בפנייה והמלצה של מנהל האגף להגנת החי והצומח. במקרה כזה תוקף רישיון כלי הירי מותנה בתוקף רישיון הציד.
ישנם רישיונות הניתנים לצורך ספורטיבי. רישיון זה ניתן לאלו המבקשים להשתתף בתחרויות ירי. קבלת רישיון מסוג זה מותנית בפנייה והמלצה של מנכ"ל התאחדות הקליעה, ובנוסף באישור על חברות בהתאחדות הקליעה ועל השתתפות בתחרויות לפי קריטריונים מסוימים. במקרה של רצון להחזיק כלי נשק למטרות תצוגה, כזה שהועבר בירושה או ניתן במתנה, יש צורך להציג אישור שכלי הנשק מושבת. מבחינת החוק, אישור כזה אינו מזכה בזכות לרישיון נשק פרטי.
בקשה לרישיון נשק
השלב האחרון בתהליך (הגשת רישיון נשק), הוא שלב ההכשרה במטווח. שלב זה אינו רלוונטי עבור אלו שיש להם אישור לכך שעברו הכשרת ירי במטווח, בדרך כלל מסיבות של עבודה במשטרה, באבטחה, או ביחידות צבאיות מיוחדות. הכשרת הירי מחולקת להכשרה עיונית, שהיא מבחן שצריך לעבור (ציון עובר 70), ולאחר מכן אימון ירי של 80 כדורים, ומבחן ירי של 20 כדורים, כאשר יש לפגוע ב-70 אחוזים מתוך 20 יריות.
כל מה שנותר כעת למי שעבר גם את שלב ההכשרה וקבלת הרישיון, הוא רכישת נשק באופן חוקי מסוחר, או מאדם פרטי בעל נשק. רכישת נשק מאדם פרטי כוללת הליך העברת בעלות שנעשה במשרד הרישוי עצמו. עכשיו כל מה שנותר הוא לשאת את הנשק באחריות. נשיאת נשק יכולה להעניק תחושת ביטחון ולהציל חיים, אך באותה מידה יכול לקרות גם ההפך הגמור. כל שנוכל לקוות הוא שכל אדם בעל רישיון נשק ינהג באחריות המירבית כדי לשמור את ביטחון הסובבים.