הגשת רישיון נשק

ניסיון
זמינות
ליווי מלא

הגשת רישיון נשק הוא הליך אשר בסיומו, מגיש הבקשה יוכל לשאת אקדח אישי לצורך הגנה עצמית.
יש לקחת בחשבון שלא כל אחד יכול לצלוח את התהליך ובכדי להשלימו בהצלחה יש לעמוד בלא מעט קריטריונים.
הקריטריונים נקבעו ע"י מהמשרד לביטחון הפנים ובמידה ומגיש הבקשה לא עומד בהם בקשתו תדחה.
במידה ומגיש הבקשה עומד בקריטריונים, הקשה תקודם לשלבים הבאים ותעבור לבדיקות של משטרת ישראל וגורמים נוספים.

הקריטריונים של הגשת רישיון נשק כוללים בין היתר את הבאים: על מגיש הבקשה להיות אזרח ישראל או תשוב קבע. עליו להוכיח שליטה בשפה העברית. מבחינת גיל, כל מי שסיים צבא יוכל להגיש בקשה מיד לאחר סיום השירות. מי שלא שירת בצבא יוכל להגיש את הבקשה רק לאחר גיל 27. על המועמד להיות בעל בריאות תקינה. מעבר לכך, על מגיש הבקשה לעבור הכשרה ייעודית אשר כוללת מבחן עיוני ומבחן מעשי במטווח.

מעבר לקריטריונים שצוינו ישנם גם מספר תבחינים אשר מגיש הבקשה יתבקש לעמוד בלפחות מ-1 מהם. בין התבחינים: מגורים או עיסוק בישוב זכאי, שירות בכוחות הביטחון, בוגרי מסלולי הכשרה ייחודית, עובדי כוחות הצלה ומתנדבים, שוטר או שוטר לשעבר אשר שירת לפחות שנתיים במשטרה. חקלאי מוכר, מדריך ירי, מורה דרך – ועוד שורה של תבחינים נוספים.
מי שעומד הן בקריטריונים והן בלפחות אחד מהתבחינים ברשימה, סיכוייו שבקשתו להוצאת רישיון נשק תתקבל יהיו גבוהים.

תוכן עניינים

הגשת בקשה להוצאת רישיון נשק

מי שאחראי במדינה על הנושא של הגשת בקשה להוצאת רישיון נשק הוא האגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון פנים.
כך שבשביל לקבל רישיון נשק יש להגיש בקשה לאותו האגף.
חשוב להקפיד ולמלא את טופס הבקשה בצורה מלאה, ומסודרת – על מנת למנוע דחיות מיותרות בהליך אישור הבקשה.
לאחר שמגישים את הבקשה, היא נבדקת על ידי פקיד רישוי, אשר אמור לבחון אם המגיש אכן עומד בקריטריונים לקבלת רישיון נשק בישראל.

כאמור, זה רק השלב הראשון, מכיוון שבשלב הבא גם משטרת ישראל ומשרד הבריאות יעבור על הבקשה. כאשר, אם הם יאשרו אותה, בשלב הבא, יהיה צורך לבדוק אם מגיש הבקשה עבר את ההכשרה המתאימה באחד מהמטווחים המורשים למטרה.
כאמור, מי שנמצא כעמוד בכל הקריטריונים ועבר את ההכשרה המתאימה, סיכוי גבוה שיקבל את רישיון הנשק.
כאשר, יש לקחת בחשבון שהרישיון הוא בעל תוקף ל-3 שנים ולאחר מכן יש צורך להגיש בקשה לחידוש רישיון הנשק.

חשוב לציין שבמידה והבקשה לקבלת רישיון נשק נדחתה, קיימת אפשרות להגיש ערעור על מכתב הדחייה.
גם אם הערעור ידחה בסופו של דבר, עדיין יש מה לעשות וניתן לנקוט בפעולה נוספת – הגשת עתירה מנהלית לבית המשפט.
חשוב לציין שבמקרה שכזה יש להכניס לתמונה עורך דין מקצועי. עורך הדין ילווה את מגיש הבקשה ויסייע לו בכל הפעולות הנדרשות על מנת להעלות את סיכוייו לקבלת הרישיון המיוחל.

הגשת רישיון נשק פרטי

בכדי להבין מה צפוי לכם בהליך הגשת רישיון נשק פרטי, ניתן לחלק את ההליך לשלבים. השלב הראשון הוא כאמור, בדיקה מקדימה אם מגיש הבקשה אכן עומד בקריטריונים הנדרשים להוצאת רישיון. ברחב הרשת, ניתן למצוא מחשבונים ייעודיים, אשר מאפשרים לייעל את הבדיקה. השלב הבא הוא כמובן, מילוי טופס הבקשה – כאשר יש לקחת בחשבון שבטופס יש צורך למלא את סיבת הבקשה ואת סוג הנשק הרצוי. יש לצרף לטופס מסמכים נלווים כמו: הצהרת בריאות, צילום תעודת זהות וכיוצא בזה.. לאחר הגשת טופס הבקשה והמסמכים, הם יבדקו על ידי הגורמים הרלוונטיים. במידה והבקשה אכן תאושר, מגיש הבקשה עתיד להיות מוזמן לראיון אשר מתקיים בלשכת הרישוי. אם מגיש הבקשה יעבור את הריאיון בהצלחה, הוא עתיד לקבל אישור אשר מאפשר לו לרכוש כלי יריה ותחמושת ולהגיע לאימון במטווח מורשה – בשלב זה יש גם לשלם את אגרת הרישיון. לאחר מכן, יונפק למגיש הבקשה רישיון זמני אשר עתיד לשמש אותו עד לקבלת הרישיון המגנטי.

עזרה בבקשה להוצאת רישיון נשק

חשוב להיות מודעים לעובדה שכיום יש לא מעט גופים ואנשי מקצוע, אשר יכולים לסייע בהליך הגשת רישיון נשק פרטי. במקרים רבים הכנסת גורם שכזה לתמונה, יכולה לתרום לזירוז ההליכים ולקבלת הרישיון בפרק זמן קצר יחסית – כ-45 ימים. כמובן, שמי שבוחר להכניס איש מקצוע שכזה לתמונה חשוב שיקפיד לבחור אותו בתבונה ולבדוק את הרקע המקצועי והניסיון שלו בתחום. ההמלצה היא להכניס איש מקצוע שכזה לתמונה, רק אחרי בדיקה שמגיש הבקשה אכן עומד בקריטריונים הנדרשים. חברות או אנשי מקצוע המציעים שירותי עזרה בבקשה להוצאת רישיון נשק אמורים ללוות את המגישים לאורך כל השלבים. החל מהגשת הבקשה ואיסוף כל המסמכים הרלוונטיים, דרך הכנה לבחינה ולריאיון ולמעשה, עד לשלב השלמת התהליך וקבלת הרישיון המיוחל. כמובן, שלפני שבוחרים באותו איש מקצוע כדאי לבדוק באופן פרטני מה כוללים השירותים המוצעים על ידו – כשהשאיפה אמורה להיות לקבל את השירות האיכותי, הצמוד והמקצועי ביותר.

האגף לרישוי כלי ירייה

האגף לרישוי כלי ירייה מהווה כיום את הגוף אשר אחראי על רישוי כלי הירייה במדינת ישראל.
האגף הוא חלק מהמשרד לביטחון פנים וכחלק מכך, הוא מיישם ופועל לפי המדיניות של השר לביטחון פנים בכל מה שקשור למתן רישיונות נשק.
האגף לרישוי כלי ירייה פועל על מנת להבטיח בצורה המקסימאלית את ההגנה על הציבור. כמובן, שמהצד השני על האגף מוטלת האחריות לשמור על הציבור מפני שימוש לא נכון בנשק.

כאמור, כחלק מכך כל אזרח אשר מעוניין להוציא רישיון לנשק במדינה, אמור להגיש את הבקשה לאגף לרישוי כלי הירייה. חשוב לציין כי גם בעת חידוש רישיון קיים, ההתנהלות תהיה דומה ותתבצע מול האגף לרישוי כלי הירייה.
הבקשה מגיעה לפקיד באגף אשר בודק את הבקשה ואת העמידה של המגיש בתנאי הסף ובאחד התבחינים. במידה והמגיש נמצא כעומד בהם, מכניסים לתמונה גם גורמים נוספים ואם גם הם מאשרים ניתן להתקדם לשלבים הבאים בדרך לקבלת הרישיון.

איך מוציאים רישיון נשק?

הליך הוצאת רישיון נשק כולל מספר שלבים ומצריך עמידה בלא מעט קריטריונים. ההליך מצריך בין היתר: בדיקה של הזכאות לקבלת הרישיון, הגשת הבקשה ומילוי טפסים, ריאיון והכשרה במטווח. רק מי שעובר בהצלחה את כל השלבים הללו, יוכל לקבל בסופו של דבר את הרישיון.
קיימת אפשרות להגיש את הבקשה באופן עצמאי או להסתייע בגורם חיצוני, בעל ידע מקצועי ורקע בתחום, על מנת לקצר ולזרז את השלבים בדרך לקבלת אותו רישיון נשק.

לאחר שבודקים עמידה בקריטריונים ובתבחין להוצאת הרישיון, השלב הבא יהיה הגשת הבקשה בפועל. את הבקשה ניתן להגיש באמצעות טופס מקוון אשר נמצא באתר של המשרד לביטחון הפנים.
יש למלא בטופס את כל הפרטים – ולשים לב שבטופס יש גם לפרט את התבחין בגינו אתם מגישים את הבקשה לרישיון. יש לשים לב גם לטפסים אותם יש לצרף לבקשה מכיוון שהם מהווים תנאי הכרחי שהבקשה אכן תתקבל.

במקרה בו הבקשה תאושר, מגיש הבקשה יוזמן לריאיון בלשכת הרישוי. במידה והמועמד יעבור את הריאיון בהצלחה, הוא יקבל אישור מותנה. אישור זה מאפשר לקנות כלי ירייה דרך סוחר מורשה ולהגיע למטווח מורשה לאימון ירי. בשביל להתקדם יש לשלם אגרה (אשר נכון לשנת 2023 עומד על סכום של 65 ₪). בשלב הבא מגיש הבקשה יקבל רישיון זמני אשר יכול לשמש אותו עד לקבלת רישיון מגנטי – אשר אמור להגיע בדואר.

איך מוציאים רישיון לנשק אזרחי?

המצב הביטחוני הלא פשוט בישראל גורם לאנשים רבים לפעול ולהוציא רישיון לנשק אזרחי.
המשרד לביטחון פנים הציב לא מעט קריטריונים אשר רק מי שעומד בהם יוכל לקבל בסופו של דבר את הרישיון.
בכדי לקבל רישיון יש להגיש את הבקשה באמצעות טופס מקוון ולצרף מסמכים כמו: הצהרת בריאות חתומה ע"י רופא המשפחה, צילום של תעודת זהות כולל הספח, אישור על השירות הצבאי וכיוצא בזה.. גם את הטפסים ניתן להגיש באופן מקוון.

מי שנמצא כעומד בכל הקריטריונים יוזמן לריאיון אישי במידה והוא יעבור את הריאיון בהצלחה.
הוא יקבל "אישור מותנה" כאשר בשלב זה הוא גם יתבקש לשלם את אגרת הרישיון – העומדת כיום על סה"כ 65 ₪ (כאשר חיילי מילואים זכאים להנחה של חמישים אחוז מעלות האגרה).
לאחר התשלום וקבלת האישור, יש לגשת למטווח מורשה ולעבור הכשרה – ההכשרה אמורה להיות על אותו כלי ירי אותו מגיש הבקשה מבקש לקנות.
רק לאחר השלמת כל השלבים הללו, מגיש הבקשה עתיד לקבל רישיון.

רישיון נשק ארגוני

קיימים 2 סוגים של רישיון לנשק – רישיון נשק פרטי ורישיון נשק ארגוני. בשביל לקבל רישיון נשק ארגוני יש למלא בשלב הראשון את טופס הבקשה ולצרף אליו את כל המסמכים הנדרשים. את טופס הבקשה יש להגיש או לחברה המעסיקה או למטווח הכשרה. בשלב הבא, יש לעבור ריאיון אישי. במידה ואושרה הבקשה, על המגיש לעבור בדיקת כשירות נפשית. רק מי שיעבור את הבדיקה בהצלחה, יוכל להתקדם לשלב הבא ולעבור הכשרה במטווח ייעודי. חשוב לציין שבמקרה של רישיון נשק ארגוני, ההכשרה אמורה להתבצע במטווח אשר מותאם לסוג עבודת האבטחה. לצורך קבלת רישיון ארגוני, יש לעבור הכשרה אשר אורכת כ-9 שעות וכולל הכשרה עיונית (כאשר, בסיום ההכשרה יש לעבור מבחן עיוני) והכשרה מעשית (אימון ירי עם 120 כדורים ומבחן הסמכה של 30 כדורים). לאחר שמגיש הבקשה יעבור את ההכשרה בהצלחה, הוא עתיד לקבל רישיון זמני – אשר עתיד לשמש אותו עד לקבלת הרישיון הקבוע.

הוצאת רישיון נשק פרטי

לסיכום, הוצאת רישיון נשק פרטי מהווה כהליך בן מספר שלבים. ייעודו של הליך זה הוא כמובן לבדוק שמגיש הבקשה אכן עומד בקריטריונים הנדרשים להחזקת נשק. יש לקחת בחשבון שהליך זה טומן בחובו לא מעט בירוקרטיה, אשר עלולה להאריך את התהליך או להציב אתגרים שונים. כיום ניתן למצוא חברות ובעלות מקצוע אשר בכוחן לסייע בהליך הגשת הבקשה ובשאר השלבים ובכוחן לסייע בקיצור התהליכים – כמו גם בקיצור הזמן עד לקבלת הנשק. כאמור, שכמו בכל דרך אחרת, גם כאן יש צורך להתחיל בצעד ראשון – וצעד בא לידי ביטוי בבדיקה האם מגיש הבקשה אכן עומד בקריטריונים הנדרשים כמו גם באחד מהתבחינים. חשוב לציין ש"ידע הוא כוח" וברגע שמגיש הבקשה יכיר ויבין את כל השלבים אותם הוא יידרש לעבור בדרך. יהיה לו הרבה יותר קל להגיע עם רמת מוכנות גבוהה לכל אחד מהשלבים. בסיום הדרך, מגיש הבקשה יקבל רישיון זמני (אשר ישמש אותו עד לקבלת האישור המגנטי).